fruktsallad & HP

I kvälls-solen satte jag mig med lite fruktsallad och första HP-boken. 

knappt lovlig

Omg. Varför är denna bok så bra? Min absoluta favoritbok, knappt lovlig av Katarina von Bredow, min absoluta favoritförfattare. 
 

olympus om-2

 Var en runda i byn och hjälpte pappa att handla, köpte lite godis med. Städat lite, varit i ladugården och fixat med hästarna, kollat på en film. 
Och fram för allt, far grävde fram sin gamla kamera. En Olympus! Sten-cool, på allvar!
 

lol, so true

Hittat kanske världens bästa tumblr. Har kollat igenom 100 sidor nu, och har typ 50 bilder på min dator, minst.
But do not worry, i will share.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kan fortsätta såhär i evigheter....

förkyld

Vaknade upp och var förkyld, ska dö nu. 

händelserik morgon

Igår somnade jag sent, satt och snackade skype. Vaknade flera gånger under natten av att det var för varmt, och när äntligen somnat ringer pappa och säger att han ska jobba hela dagen, så jag får ta hand om ladugården. 
När jag gick upp vid 12 så gick jag ner till ladugården och ser att en tacka fastnat i en grind, så det är bara att börja  såga. Blev en händelserik morgon. Som tur var gick allt bra, till slut! Lammen fick sin mat, och jag går in och ska äta, när min granne ringer och vill att jag ska fika med henne. Så nu är jag jättemätt! 
Ska gå till hästarna, sen ska jag börja läsa igenom teorin. Jag och Julia ska till Osby om några dagar, för intensiv-kurs, då får vi dom riktiga böckerna och prover. 

alone in daa house

Sitter och glor på the big bang, Julia stack vid 3-tiden. Har haft det helt ok dessa dagar. Just kidding, tjejen äger!
Nu ska jag dammsuga, om jag orkar röra mig... tvekar på det. 
cooling med vågat hår. 
 

lagom kul

Efter att jag blivit dissad av mig säng och bästis, bestämde jag mig gör att sova i soffan, kom på att det inte var så skönt och tog istället min brors säng, nu har jag bara ett problem kvar! Jag kan inte sova, på redigt, funderar på att gå ner och ta en kopp te... Sitter med mobilen och kom på att man kunde blogga med mobilen nu med, wopwop! Hejdå, nu ska jag hitta på nått ! :)

cupcakes

Julia är fortfarande här, och vi har ridit, kollat film, ätit och fram för allt gjort cupcakes!
Ska dela med mig av några härliga bilder!

staden, fika & sovaöver

Tjenare! Idag på eftermiddagen åkte jag in till Ljungby för att kolla på vågtång/trippeltång, (doesn't know the differens). Jag bad Elin att följa med, vi tog en fika, köpte en trippeltång, köpte lite godis och sen åkte jag med bror till Julia och hämtade henne och nu är hon här och vi ska väl sova över någon dag. Vi har inget att göra, på allvar.  Just nu provar vi vågtången och sen ska vi väl kolla på film, eller någoooot. 
gammal bild, yesyes, 2 år faktiskt. 

med de orden, god natt


hästarna

Hästarna kom vid 11-tiden. Red en runda på Limpan, och då passade Elsa på att springa en runda ensam. Det blev lite blött, så nu sitter jag med té och nutella. Gott... 

mitt i natten

Fick lite panik mitt i natten och jag städade rummet precis. Nu är det i alla fall lite finare och renare. 
 

midsommar, idag, imorgon

Gårdagen var rätt okej. Höll på att bli nerkastad i sjön med kläderna på, annars.. Åt mat först hela tiden. Jobbigt.. 
Idag har jag bara hållt på med fåren, släppt ut några små lamm, stackarna är helt förvirrade! Pratat lite med Julia och ätit nutella, och of course kollat the big bang theory. 
Imorgon kommer de små hästarna, så då har jag något att fota. För er som inte vet, hade jag två minishettlandponnies förra sommaren som är 78 och 105 cm i mankhöjd, lite lagom sådär. Och dom kommer i sommar igen.
 
-har ingen bra bild på hästarna, so here's another. 

glad midsommar!

Nu borde jag börja fixa mig, eller borde börjat för länge sen. Ska dit om ungefär en halvtimme. 
Ska först på förfest (?) med grannarna vid en sjö, sen så ska vi upp till ett hus. Fast jag går hem rätt tidigt tror jag, är lite hes och bara med massa gubbar och tanter. Men man får en hel del mat och jordgubbar, inget att klaga på!
Har iallafall fått massa härliga avsnitt med the big bang, underbart! Nä, nu ska jag platta håret osv, ha en fin midsommar allihopa!
 
gammal bild. 

summerparadise

Helt ok ändå. Ha! Just kidding, den äger.

tan

Satt i solen och glodde på the big bang theory. Efter det klippte jag hela gräsmattan i Hamndeda och nu är jag äntligen hemma och äter colanappar, mumsigt! Brände tyvärr mig rätt mycket, någon som vill ha den? Nä, trodde inte det. Den svider satan. Fast innan har jag blivit bara röd, men nu är jag mer brun. Sitter och frossar lite smått nu efter brännan, har på mig mysbyxor och tjocktröja.
cooling.

ute i solen

Sitter ute och försöker njuta av solen men det är tyvärr lite svårt när den envisas med att gå i moln varannan minut.
Kanske ska till Hamneda och jobba lite snart, så man har lite pengar.
Imorgon är det midsommarafton och jag har inte en aning om vad jag ska göra, var tänkt att jag skulle åka till Halmstad med Elin, men så blev det inte så.

nyinköpt

Tröjan jag köpte igår

en helg i Göteborg

Kom hem ifrån Göteborg igår vid halv 12-snåret. Idag har jag mest varit ute och lite annat smått.

I förgår gick jag upp vid 5.00 och åkte vid 6.00 till Julia och vi åkte tillsammans till Elin och åkte därifrån till Värnamo.
Kom till Värnamo i tid, tåget kom i tid (07.49) och vi satt där i ca 3 timmar och pratade och åt.
Kom till Göteborg vid 10 och gick direkt till Västtrafik för att kolla spårvagnar och fick reda på att Liseberg öppnade vid 13.00. Vi gick i alla fall mot Liseberg och köade i 2 timmar.
När de äntligen öppnade var vi först in och hela dagen på Liseberg var underbar! Elin började tyvärr må illa vid 5-tiden. Vid 7-tiden gick vi tillbaka till stationen och krabbade lite, sen tog vi en buss till Stenungssund. Somnade vid 12, efter god mat och en liten skattjakt hos syster och hennes pöjk.
När jag vaknade vid 9 vägrade Julia och Elin låta mig somna om och jag var tvungen att gå upp. Min syster var och jobbade och hennes kille med. Vi åt frukost och fixade lite och kollade lite på tv, gick sen ut på stan och kollade runt i affärerna och hamnen. Vi gick hem och fick med oss hallon-sorbet, jordgubbar, alhgrens bilar och en marabou-choklad till efterrätt efter lunchen. Tog en liten paus vid balkongen... Efter middagen gick vi ut på stan och jag köpte en bikini och en tröja, vi handlade till kvällsmaten och gick hem och gjorde maten som skulle bli kycklingwok. Köpte en bukett med blommor som tack till syster.
Efter vi ätit åkte vi hem med min syster, bilen krabbade lite och vi fick vända om och ta en annan bil. Vi stannade på mcDonals och åt en varsin glass eller sådär. Jag och syster pratade lite på vägen hem och vi lyssnade på fotbollen.
Kom hem och somnade bums.

mot göteborg

Åker vid 6.00 på morgonen imorgon och jag har inte börjat packa. Men gud, orkar inte just nu...
Vi åker runt 8-tiden från Värnamo, dit kommer vi med Elins mamma och tar där i från tåget till Göteborg, när vi kommer fram till Gbg så går vi mot Liseberg. Spenderar hela dagen på Liseberg, vid 9-tiden åker vi från Gbg station mot Stenungssund med tåg. Vi går mot min systers lägenhet och äter och spenderar en mysig kväll där. Nästa dag ska vi antingen ut till Tjörn, som är en ö, och bada eller shoppa och gå runt i Stenan. vid 7-tiden på kvällen åker vi med min syster hem.
Skrev detta för några dagar sedan, men så ser det ut.
Ha det bra och glöm mig inte medans jag far norrut.

gammal bild


de senaste dagarna

Kom hem från mormor igår kväll, i fredags kväll handlade jag lite, kom till mormor, gjorde soppa, tog en kvällspromenad, gick hem och kollade fotboll.
Igår fixade vi lite med hennes häck, eller jag iallafall, sedan började det regna och blixtra, jag kollade lite på Forrest Gump, sen cyklade jag hem. Rätt blött.
När jag kom hem duschade jag, kollade på Men of Honor, och sen kom min syster och sa att vi skulle hämta en tårta hos min granne. Mums! Fick iallafall en hel tårta typ. Åt en underbar sorts tacos på kvällen och sen tårta till efterrätt.
Idag så ska jag packa lite smått och prata med mina vänner, eftersom vi inte har koll på någonting typ. Imorgon drar vi till Götet och stannar där i två dagar.

förra året på Lisberg

space flowers

Första sommarlovsdagen! Sov länge och klippte sen lite gräs. Nu ska jag snart cykla till mormor, bara 17 km... pust. När jag kommer till Rydaholm ska jag nog handla lite tills kvällsmaten + mormors handlelista, sen ska hon visa mig lite foto och jag gör kvällsmat och sover där, cyklar hem imorgon. Mysigt !

sommarlov!

Varit en toppen dag! Gick upp vid 5.45 för att göra mig igjordning lite, åkte hela vägen till skolan och så samlades vi, klassen, vi tre tjejer höll i några lekar och sedan var det aulan och betygsutdelning.
Vi tre gick ner till stan och köpte 2 liter jordgubbar, en maraubo och en bilar.
När vi kom hem micrade vi chokladen. Bajs. Förstörde den, vi kom på sen att man inte kan micra choklad. Det var i alla fall gott. Vi satte på en film som hette beautiful boy, som inte på något sätt var bra. Kollade sedan på en film som hette the lost valentine, jag grät ögonen ur mig kan jag bara säga, Elin och Annie satt och skrattade åt mig. Den var så sjukligt bra, så mycket min stil. Min favoritfilm kan man nog säga...
Julia gick hem i mitten av filmen.
Jag stannade för att äta lite sommarlovs-tårta. Jag och Elin satt och försökte lära mig inbakad fläta, går inte särskilt bra.. tog bussen hem.
Var en riktigt toppen dag! Och det har jag att tacka tjejerna för, älskar er! Pusspusspuss! ♥

en vanlig dag

Idag gick jag upp vid 6 som vanligt, tog på mig lite kläder och satte mig på bussen till Elin. Gick från busstationen hem till Elin, lite skönt med en morgonpromenad. När jag kom till Elin var hon vaken och jag kröp ner i sängen och vi somnade ungefär 5 minuter, innan hennes katt började mjaoa. Vi kom ungefär 1 timme försent och lärarna försökte ringa hem, oupps. Vi cyklade rätt snabbt ner till stan och köpte en kebabrulle och åkte sen till Sunnerbo och kollade på när de andra badade. Rätt tråkigt, faktiskt. Satt på busstationen i en timme ungefär, så åkte Elin hem och jag mötte Felicia och vi pratade ett tag.

war horse

Sitter och glor lite på war horse och min bror kom nyss in och skällde ut mig, känner mig omtyckt.
Förresten är war horse en riktigt grym film än så länge.
Pratat lite med Elin och Julia. Har sovmorgon imorgon men måste med bussen, så jag åker till busstationen och går upp till Elin på morgonen och går och lägger mig där, allt löste sig till slut. Imorgon är det klassens dag och vi ska bada och äta pizza och lite annat.

Från war horse, men halle min dag! Så snygg. Ska gifta mig med en sådan kille, stilig och modig. Tummen upp!

dagen i skolan

Idag så började skolan lite slappt med film, tätt följt av matte- som man får fika på, gytt. Idrott, som man såklart hoppar över. Lite bild där vi drejar, alltså håller på med lera, riktigt roligt! Lite till svenska och film.
Sedan ett ap, där en klasskompis körde ett pass body combat! Alltså en kickbockningsdans typ. Asroligt och hon var verkligen duktig :-)
Söt skål i lera.

bränbollsturnering, jordgubbar & glass

Brännbollsturnering idag i skolan, jag var med bara för att göra Adam lite glad. Stackaren, tror vi förlorade alla matcher, jag spelade 4. Sen började det spöregna och jag, Elin o Julia stack hem till Elin. Skolk är faktiskt helt okej ibland. Vi var utelåsta ett tag, sen kom Elins mamma hem och vi fick jordgubbar och glass. Helt okej gott alltså!
Fixade lite tåg och sånt till Gbg och gick sen ut med Elins hund och lekte lite med henne. Jag och Julia tog bussen hem.
Ikväll har jag gjort mat, kyckling och grönsakswok. Faktiskt helt okej på det här med mat.
Nu ser vi fram i mot den sista dagen riktig skola!

middag

Till kvällsmat blev det nybakta frallor och soppa, jag stog för måltiden. Gott som attans! Så nu är jag en riktig tjockis.
Nu sitter jag och lyssnar lite på Håkan Hellström, som förövrigt är sådär #!##%?¤ bra!
Nu ska jag i alla fall snart ge upp mitt lyssnande och läsa lite Gossip Girl innan jag somnar. Dagen slutar helt okej!
Sov gott Sverige!

den kommande veckan

Har klippt ett par får idag och nu är det snart dags för den dagliga joggingrundan!
Veckan som kommer blir rejält chill: Måndag - Brännboll hela dagen, får sluta tidigare. Tisdag- Sista vanliga skoldagen, sista lektionen är det bodypump eller liknande. Onsdag- Klassens dag, vi ska bada någonstans, sovmorgon! Torsdag- Skolavslutning, jag, Elin och Julia fixar den och sen drar vi hem till Elin och äter våfflor och fruktfondue! Slutar halv 11.
Nu är det inte långt kvar, och om en vecka drar jag, Elin och Julia till Göteborg. Längtar ihjäl mig! Vi ska ha det så bäst!

man måste dö några gånger innan man kan leva


trashar och förstör shorts

Håller på att göra nya short, så  s n y g g a ! Just nu ligger dom och torkar av sig klorinen, som ska bleka dom. Ska klippa i dom, tvättas, torktumlas, sen hoppas jag att dom är klara!
Såhär såg dom ut från början:

skämt på glasspinnar

Idag har jag gjort det alla borde göra en sådan här fin dag! Ätit glass, läst och njutit av solen, när den varit sugen på att hoppa fram. Har lagt märke till att GB börjat trycka skämt på sina glasspinnar! Bra, mer humor i vardagen!
Sprang en runda nyss, 2 km, situps och armhävningar. Bra gjort av mig, där! Hittade även en snorcool orm, borde haft med mig kameran.

du har inte en aning, om att jag tänker på dig precis just nu

Idag ska jag nog klippa, klippa får alltså. När jag vaknade så pluggade jag lite på trafikmärken, går framåt sakta men säkert.

min teckningshistoria

Började städa lite i mina lådor och då hittade jag alla mina teckningar. Har sparat de flesta nu i många år, tack vare mamma! Det är ju så kul att se tillbaks och se att man utvecklats rejält. Tänkte berätta vad jag började teckna och hur jag fick upp mitt intresse.
I början ritade jag manga, och ojoj! Jag ritade tills händerna blödde, har fulla pärmer med bara manga. Var galen i denna stilen. Nu för tiden tycker jag inte det är så kul med manga-stilen.

Mellan min galna manga-tid och disney-tiden så tror jag inte att jag målade så mycket. I alla fall, disney-tiden.. tror den började för 1½ år sedan och höll på i någon månad, här kom nog mitt intresse för teckning upp. Målade allt av disney som fanns att måla, Nalle Puh, Hitta Nemo, Lejonkungen, Den Lilla Sjöjugrun, Aristocats, Pinnochio, allt! Det mesta målades med vanlig blyerts-penna.
Här målade jag mitt första poträtt som ska föreställa Lady Gaga, ritade också teckningen som jag är mest stolt över, min tiger! En örn syns också. Detta är ca 1-½ år sedan.
Nu för tiden när jag målar blir det mest poträtt, Reese Witherspoon och Bruno Mars syns här. Den övre bilden är ett stilleben som skulle beskriva oss, gjorde på bilden i skolan. En bok, en converse, en penna, en kamera och en blomma.

fill me with your poison

Igår: Syster var inte hemma när jag kom hem, sprang en runda och kände mig duktig. Situps efter det. Duschade, fixade hårinpackning och lite annat. Somnade lite i soffan, sen kom syster äntligen hem! Med köttfärs och godis. Jag fixade maten, såklart. Vi kollade lite på tv, sen somnade jag.
Idag: Skolan var helt okej, film och raberberpaj. Sista hemkunskapen troligtvis.. Pratet om Liseberg fortsätter.

Kunde inte dra ut för att springa idag, tyvärr, har sådan jävla träningsvärk.
Nu ska jag dra ut till mina sociala får, ha! Bara för att en hade lammat. Denna natten ska jag kolla på lejonkungen, har jag bestämt mig för, en av mina favoritfilmer. Ska sitta och komma ihåg saker, sorgligt.

hem till sis

Sitter hos vaktmästaren, vi hoppade över idrotten. Syster ringde nyss och bad mig komma till Hamneda, ska sova hos henne i natt. Fast hon kommer inte hem förrens vid 7-tiden. Så jag ska ut och springa och så innan. Mys!

Men wopwop, långt och fint hår! Gammal bild, som vanligt.

skola och trust

Sitter i skolan, de flesta kollar på trust. En film som handlar om en flicka som träffar en man via internet och sen blir hon våldtagen. Och sen är det om hennes liv efter det, ungefär. Fast jag har redan sett filmen sådär 4 gånger.
Jag och Elin och Julia fick gratis fika innan, frallor och té. Snälla vaktmästare på skolan!

Bilder tagna på liseberg, ungefär ett år sedan.

det är du och det kommer det alltid vara


jogging, biljetter och pepp

Efter mitt inlägg så satt jag och Julia och pratade om våra dåliga liv och vad pojkar ställer till för problem. Fick lite damp på eget liv och bestämde mig för att springa en runda vid 9-tiden. Det var fett jobbigt, men ändå så värt det när man kommer hem och känner att man varit riktigt duktig. Har cyklat minst 1 mil idag, sprungit 2 km och massa situps. När jag kom hem blev det god mat och rabarber-kräm till efterrätt. Mums!
Fick sedan ett otroligt bra samtal från bästis, nu ska biljetterna till Göteborg beställas. Känns så grymt!
Nu sitter jag här, nyduschad och med flätor i håret. Bra känsla!

Litet sommarlöfte har jag, ska må bra i kroppen och få bort lite fett från kroppen. Det skulle kännas bra! Ni ser, har ju lite att ta av från höfter, mage och ben.

ny design och gamla bilder

Satt och deppade över den överjävliga, ja faktiskt, mensvärken. Kikar in på bloggen och ser att jag har världens finaste design, och undrar om detta kan vara min blogg? Men visst är det, underbart fint! Somrigt, ljust och man ser vad bloggen handlar om. Är så tacksam, tack Rebecca!

Cyklade till konfan, träffade Felicia som jag inte träffat på superlänge och åt lite, cyklade sen hem igen. Svimmade lite i sängen, sen tvingade mamma upp mig att jobba lite. Fick en dvd med massa bilder på min konfirmandtid. Kollade på bilder sen förra sommaren/hösten och insåg att jag var mycket sötare då. Kolla själva!

www.nordbergrebeccas.blogg.se



hej elsa.
nu är din blogg klar, jag hoppas att du blev nöjd. jag gjorde lite fritt som jag ville och om du inte är nöjd med något så skicka bara ett mail till mig.
jag har skickat ett mail till dig så att du vet att din design är klar.
hoppas du är nöj och ha en fortsatt bra vecka!


är du också sugen på en design?
klicka dig in på min blogg för mer info om hur du ska göra!

http://nordbergrebeccas.blogg.se/
http://nordbergrebeccas.blogg.se/
http://nordbergrebeccas.blogg.se/
http://nordbergrebeccas.blogg.se/
http://nordbergrebeccas.blogg.se/
http://nordbergrebeccas.blogg.se/
http://nordbergrebeccas.blogg.se/
http://nordbergrebeccas.blogg.se/

seg dag

Hemma efter en kall och blöt dag, gjorde lite mat och sådär.
Nu ska jag nog sätta på en film och bara chilla lite. Frusen som vanligt. I alla fall gött med en sovmorgon imorgon, har konfa-återträff, men den börjar inte förrens vid 11.
konfan

William Spetz

Jag är fan inte deppig mer. Bara lite..
Tack förfan William, du skiner upp min värld!

sommarlovslängtan

Vet på allvar inte varför, men håller på att dö av deppighet idag. Sov tills klockan var åtta från det att jag kom hem, låg liksom och låtsades att jag var död ungefär. Klippte lite gräs och nu, och så ringde jag min syster för jag tänker bo hos henne någon natt kanske. Dör ju här av deppighet, väntar bara på att det ska bli sommarlov.
Fick dessutom en förfrågan om jag vill ha hand om mina små pållar i sommar, Elsa och Limpan. Får tänka på det...
Ska till Markaryd imorgon med friends, paddla och sånt, tråååkigt.
14 dagar kvar tills Gbg, Liseberg och Stenan, längtar utav satan!
Hejdå, nu ska jag deppa på weheartit och tumblr.


en go' vän

Nu har Elin precis åkt, har haft asigt najs. Vi har målat, slått med lie, ätit en burk nutella, dödat varandra lite smått, varit en hel del i ladugården,fiskat, pratat, sovit och fram för allt kollat på sagan om ringen! Jag har alltid vetat att det är världens bästa filmer, men har nu lyckats övertyga Elin med! Så vi har sett alla 3 filmer. Så överjäkligt bra.
Fått lite goa pengar till Liseberg med.
Älskar dig bästi ♥



RSS 2.0